Monday, December 31, 2007

τα γεγονότα του 2007, και όπως θα έπρεπε να είναι

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ:
Στο χώρίο : Μη συζήτηση για την παιδεία. Αντιληφθήκατε διάθεση επίλυσης των προβλημάτων; Ίσως. Είδατε κάποιο στρατηγικό πλάνο, που θέλουμε να την κατευθύνουμε; Προσωπικά όχι.

Στην πόλη : Δολοφονία Σαντάμ. Κανένας σεβασμός, ούτε στον αντίπαλο, ούτε στη νομιμότητα. Όπως στη μακρυνή (;) εποχή του Φαρ Ουέστ.

Φεβρουάριος:
Τα νέα του χωριού:
Αρνητική απάντηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στη δημοσιοποίηση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας των ονομάτων, όσων παράνομα απαλλάχθηκαν από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Πίσω από την Αρχή, καλύπτεται το χεσμεντέν καθεστός του να μήν πειράξω τίποτε. Προσωπικά για λόγους κανιβαλλισμού θα ήθελα να ακούσω τα ονόματα. Σαν ενεργός πολίτης όμως, θα προτιμούσα να αποδωθούν ευθύνες. Επίσης, να αλλάξει το όλο σύστημα, καθότι απέτυχε.

Το καλό νέο στο χωριό:
Μονογράφεται μεταξύ Ελλάδας, Ρωσίας και Βουλγαρίας η συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Είμαστε (;) πλέον διεθνής παίκτης στην ενέργεια. (κάτι σαν τη διεθνή καριέρα της Άννας Βίσση.

Μάρτιος:

Στο χωριό :Στις αρχές Μαρτίου ξεσπά το σκάνδαλο με το ομόλογο του ΤΕΑΔΥ. Οι υπουργοί Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης και Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδης ζητούν έρευνα σε βάθος. Ο πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγ. Σημαιοφορίδης υποβάλει την παραίτησή του.


Στήν κωμόπολη : Οι ευρωπαίοι ηγέτες με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 ετών από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράφουν στη γερμανική πρωτεύουσα τη "Διακήρυξη του Βερολίνου".


Απρίλιος:

Μεγάλη Εβδομάδα και την ελληνική κοινή γνώμη συγκλονίζει το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου "Sea Diamond". Επιτυχία που κατά την εκκένωση χάθηκε μόνο ένας επιβάτης. Η απορύπανση παραπέμπεται στις καλένδες, ώς συνήθως.


Παραιτήθηκε ο Γούλφοβιτς. Στα τσακίδια.
http://kafedaki.blogspot.com/2007/05/blog-post_18.html

Μάιος:

Φεύγει η Αμαλία Καλυβίνου, που μέσα από τη δική της ηλεκτρονική διεύθυνση fakellaki.blogspot.com είχε διατυπώσει σαν τελευταία επιθυμία οι επίορκοι γιατροί να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Εκλέγεται ο Σαρκοζύ.

Ιούνιος:

Νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την επανασύσταση της Αγροφυλακής, ως «Αστυνομία της Οικολογίας». Εγγυητής ο Πολύδωρας. Τώρα ησύχασα.

Το Σουδάν αποδέχτηκε μια μεικτή δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης (ΑΕ) και των Ηνωμένων Εθνών στην επαρχία του Νταρφούρ. Τα διαμάντια είναι παντοτινά, γιαυτό ας συνεχιστούν οι εμφύλιοι στη Αφρική.

Ιούλιος:
Ο γάμος μου με τη δεσποινίδα Έλενα επισκιάζει τα πάντα.

Αύγουστος:
Οι σε Πελοπόννησο και Εύβοια ρίχνουν βαριά τη σκιά τους πάνω στον Αύγουστο. Η κυβέρνηση μαθαίνει τα καθέκαστα από την τηλεόραση. Παρόλα αυτά, 3000 Ευρώ είναι αρκετα για να ξεχάσουμε.

Σεπτέμβριος:
Εκλογές, νίκη της ΝΔ, και προφητικά το καφεδάκι προβλέπει διατήρηση του Γιώργου. Εμείς και η μαμά του..

Οκτώβριος:
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, επιβάλλει νέο πρόστιμο στο υπ. Δημόσιας Τάξης, για τη χρησιμοποίηση καμερών διαχείρισης κυκλοφορίας, στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Η δημοκρατία σε υποχώρηση..

Στην πόλη: Οι ισλαμικές οργανώσεις ΧΑΜΑΣ και ΤΖΙΧΑΝΤ ανακοινώνουν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για τον τερματισμό των συγκρούσεων μεταξύ των οπαδών τους. Άλλα λόγια να αγαπιώμαστε.

Νοέμβριος:
Τεράστια οικολογική καταστροφή στην Μαύρη Θάλασσα. Λόγω έντονης κακοκαιρίας προκαλούνται με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν χιλιάδες τόνοι πετρελαίου στη θάλασσα. Οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες και θα περάσουν χρόνια έως ότου καθαριστεί ο πυθμένας της.

Δεκέμβριος:
Παραιτείται για "λόγους ευθιξίας" ο υπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας μετά και τις νέες καταγγελίες εις βάρος του σχετικά με την άδεια ανέγερσης εξοχικής κατοικίας στο Κορωπί.

Αφιερωμένο
Να μαστε πάλι εδώ Αντρέα, οι δρόμοι τρέχουν χιαστί
σημείο χ και μεις παρέα και ας φύγαν χίλιοι δυο καιροί
Μένω κατάπληκτος Μανώλη, δεν ξέρω αλήθεια τι να πω
Πώς γίνεται ο καθένας όλοι και όλοι πώς γίνονται εγώ

Σαν μια Ιθάκη είναι το τώρα, που όλο γυρίζω να τη βρω
και με των Δαναών τα δώρα, γελώ τον δόλιο μου εαυτό
Αμάν βαριά φιλοσοφία, ας πουμε κατι πιο απλό
καλές οι Η.Π.Α. και η Ρωσία, μα έχω το δράμα μου και γώ

Μια από τις σχέσεις που δε ξέρεις, μου φώναξε ένα πρωινό
κάνεις εσύ αυτό που θέλεις, γι' αυτό βαθιά και σε μισώ
Και γω δεν είμαι με τη Μαίρη κι όμως μαζί της έχω γιο
με σεργιανά σ' άγνωστα μέρη χάνομαι, βρίσκομαι και ζω

Ελπίδες μέσα στη φορμόλη και πολλαπλάσιοι οι καιροί
άλλαξε τόσο αυτή η πόλη, μα 'μεινε ίδιο κατιτί
Το πρώτο πρώτο μας τραγούδι, αυτο θαρρώ πως θες να πεις
Κάλλιο στο χώμα το λουλούδι παρά σε βάζο περιωπής

Περνούν γερνούν τα γεγονότα, μα είναι καλό που 'μαστε εδώ
Φαντάσου φτάνει και μια νότα κι αλλάζεις όλο το σκοπό
Νομίζω έτσι και η ζωή μας σαν όπως λεν τα πάντα ρει
Στη θαλασσά η εκβολή μας και όμως γυρνάμε στην πηγή

Ναι το ποτάμι δε στερεύει καθάριο τρέχει το νερό
ενώνει δεν μεταναστεύει πηγή και γη με ωκεανό
Κάλλιο που όσο και να κλαίει ο κάθε που θα νοσταλγεί
η ζήση δε γυρνάει replay κι οι δρόμοι τρέχουν χιαστί

No comments: