Thursday, April 26, 2012

Αυτή τη φορά ας ψηφίσουμε κάποιους που εργάσθηκαν.

Αν νομίζετε ότι κάποιες από τις κακοδαιμονίες της χώρας μας, προέρχονται από το υπάρχον πολιτικό σύστημα, μήπως είναι καιρός να επιλέξουμε με νέα κριτήρια; Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός, να ενισχύσουμε προσπάθειες νέων, με όρεξη για δουλειά, χωρίς δεσμεύσεις, με γνώσεις αλλά το σπουδαιότερο, να έχουν εργασθεί.
Ας μας εκπροσωπήσουν κάποιοι, χωρίς εξαρτήσεις από κανέναν, αλλά με εφόδια την τόλμη, την αποφασιστικότητα και την όρεξη για δημιουργία.
Προσωπικά θα επιλέξω Δράση, και μιάς και ψηφίζω Β Αθηνών, τον Λάμπρο Παπαδημητρίου.

Παραθέτω το βιογραφικό του και άρθρο του.

Ο Λάμπρος Παπαδημητρίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1971, Απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πολυτεχνείο του Aachen (RWTH) στη Γερμανία. Εργάστηκε ως ερευνητής στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε διακεκριμένα κέντρα στη Γερμανία (Fraunhofer, DLR), ενώ παράλληλα μετεκπαιδεύτηκε στις Περιβαλλοντικές Τεχνολογίες και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων (RWTH Aachen). Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1998.

Μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας, εργάστηκε για μια διετία ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην KANTOR σε έργα στρατηγικής, μάρκετινγκ και οργάνωσης για πελάτες των κλάδων της ενέργειας και των μεταφορών. Το 2002 ξεκίνησε τη δική του επιχειρηματική δραστηριότητα με αντικείμενο την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού με ψηφιακά μέσα, από την οποία αποχώρησε το 2005 για να αναλάβει τη θέση Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή στην εταιρία Qwentes στις Βρυξέλλες. Σε αυτή τη θέση συνέβαλλε σημαντικά στη ραγδαία ανάπτυξή της και το 2010 ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνσή της. Τη διετία 2007-2009 είχε ηγηθεί με επιτυχία της διεθνής ανάπτυξη της APIVITA από τη θέση του Διευθυντή Εξαγωγών.

Τη στιγμή αυτή εργάζεται ως σύμβουλος σε εταιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κυρίως σε θέματα ανάπτυξης εργασιών. Παράλληλα, ξεκινά και πάλι μια δική του επιχειρηματική δραστηριότητα.

Μέχρι το 2012 δεν άνηκε σε κανένα κόμμα ή σχηματισμό. Είναι η πρώτη φορά που δραστηριοποιείται πολιτικά.

No comments: